Wijnen

Wijnhandel La Gironde in Hillegersberg zorgt dit jaar voor de Geen Getrut wijn.

Wijnhandel La Gironde

Tarapacá Gran Reserva Carmenere

Tarapacá Gran Reserva Carmenere

De mooiste Carmeneredruiven van het perceel El Olivar worden eind april geoogst. Ze worden op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens 12 maanden gerijpt op kleine franse houten vaten.

Drinken bij: Mooie franse kazen, gestoofd wild met stoofpeertjes, ook lekker bij rood vlees.
Proefnotitie: Rijpe rode kleur en kruidige aroma’s van laurier, koffie, caramel, kanee...l. In de smaak rijpe pruimen en tonen als leer en tabac. Heel intens met mooie balans tussen hout en fruittonen en indrukwekkend lange nasmaak.
Houdbaarheid: De wijnen zijn mooi op dronk op het moment dat ze op de markt komen. Ze zijn dan nog 4 jaar top, fris met mooi fruit.

€ 15,95 per fles

 

Tarapacá Gran Reserva Chardonnay

Tarapacá Gran Reserva Chardonnay

Hoofdwijnmaker Ed Flaherty van Tarapacá vond de ideale bodem en ligging voor het maken van deze fantastische wijn in de koele vallei van Leyda gelegen in het westen van Chili. Door de ligging van Leyda, direct aan de oceaan zorgt de zeewind (van de koude Humboldt stroom) voor langdurig en traag rijpingsseizoen waardoor een frisse, minerale wijn met een expressief e...n stuivend karakter word gekregen.

Drinken bij: Mooie zachte franse kazen, visgerechten met bearnaisesaus, zalm, maar ook kwartels geglaceerd met appelstroop.
Proefnotitie: Lichtgeel van kleur, dik aan het glas hangend met in de geur tonen van honing, gesmolten boter en abrikoos. Intens, bijna zoetig van smaak met klein bittertje. Mooie balans tussen frisse tonen,hout en fruittonen en indrukwekkend lange zachte nasmaak.
Houdbaarheid: De wijnen zijn mooi op dronk op het moment dat ze op de markt komen. Ze zijn dan nog 2 jaar top, fris met mooi fruit.

€15,95
per fles

Les Asseyras Côtes du Rhône Villages

Les Asseyras Côtes du Rhône Villages

Daniel selecteert de oudste percelen voor deze cuvee. 50% Grenache en 50% Syrah van stokken gemiddeld 50-60 jaar oud. De trossen worden voor 50% ontsteelt. Dat betekent dat de wijn in het begin wel wat harde tannine zal bevatten maar op leeftijd daardoor wel veel complexer is en ook langer mee zal gaan.
Daarnaast verblijft de wijn ook nog eens 10-12 maanden op ...'barrique' van verschillende leeftijden (3-8 jaar) om zoveel mogelijk complexiteit te verkrijgen. Als er Vacqueras of zelfs Chateauneuf du Pape op etiket zou staan dan zou dat ook niet misstaan. Heel veel wijn dus voor wat men moet betalen!
Een stevige wijn dat wel. Niet verfijnd, zwoel of glad als je het wat excessief wilt brengen. Een dikke wijn met een geur van kruiden en specerijen (zwarte peper) en met kracht die vraagt om tijd. Gun hem die tijd want dan pas besef je zeker hoe weinig je eigenlijk voor deze 'je zit zeer goed wijn' betaald hebt.
Deel deze 'eenvoudige' klasse tijdens een lekkere gulle maaltijd met vrienden op een gure koude winterse avond met een stevige, rijk smakende en in eigen vet klaar gemaakte entrecote. Of bij een stoofschotel (van schapenvlees), ook lekker! Niet gebruiken voor 3 jaar en houdbaar tot 8 jaar na de oogst.

€ 10,95 per fles
Sophie Te'Blance

Sophie Te'Blance

Producent: Iona / Western Cape
Land: Zuid-Afrika
Streek: Western Cape
Jaar: 2013...
Type: Wit
Wijngaard: Elgin Vallei
Druivenrassen: Sauvignon blanc(100%)
Smaak: bloemen, peer en minerale tonen

€ 9,95